Tara Ryan Designs kept very busy last year with an extensive renovation project at The Symphony House. The layout of the kitchen and living areas was completely reconfigured in order to add a kitchen island and rework the layout so that it made better use of the space and showcased the amazing views. The sophisticated design features clean lines, brass accents, and soft tones to allow the client’s art to be the focal point.

In 2018 we redesigned a center city townhouse in Fairmount for a fun, young family. They love color, pattern and mid century style and we had so much fun creating this vibrant, family friendly space for them! The bold palm wallpaper in the powder room, daring orange sectional and fun mixing of pillow patterns are a few of the design elements that make this unique project stand out.

This Fairmount townhouse has been in the client’s family for generations and I love helping them update it so that it better suits their family and style. I transformed the third floor into a master suite by adding two walk in closets, refreshing an existing bathroom, and creating a dressing area and bedroom separated by a pocket door for privacy. The client wanted a sanctuary and I was inspired by a painting that they had - I pulled soothing tones of pale greens and blues with bright pops of white in the new millwork to create this relaxing retreat.

Below are designs and photos from our farmhouse renovation in Malvern, PA. Partnering with Ranieri & Kerns Associates on this large renovation, we expanded the kitchen, completely renovated the master bath and designed many built ins for additional storage throughout the home. Scroll down for larger images of the transformation!

The Bryn Mawr Master Bedroom design below resulted in a comfortable, serene space for the family to enjoy together. We used muted tones of yellow and green along with a mix of antique Kindel case pieces with more transitional upholstered pieces. The sofa at the foot of the bed is perfect for the kids to curl up on while the family watches movie together. The layered window seats add more functional space as well as frame out the beautiful views of the trees outside. And the relaxed roman shades in an embroidered sheer linen add privacy while allowing light to radiate throughout the room. 

This clean, contemporary bathroom in Graduate Hospital is the perfect space for our client’s young daughter to grow. In renovating the bathroom, we added a larger vanity, reduced the size of an overscaled shower and selected bright white, textured tile with chrome fixtures to create a classic, but updated space.